I feel like I'm dead to the world

/ Foto


 
"Seems like the gods are punishing me
Shackled in chains I just can't break free
Hands round my throats, tighten the grip
Bound by my sins, so my wings have been clipped
I'm paying the price, I'm doing the time
Serving my sentence for doing the crime
So show me the heavens or drag me to hell"


Lilla arbetshästen

/ Lucifer
Skriver detta inlägget ganska långt i efterhand, så jag minns inte så mycket, men vill ändå skriva ner det.
Det var alltså tänkt att Luci skulle få testa på att dra den lilla harven idag. Började med att jag själv drog den, så att han skulle vänja sig vid ljudet och så. Först tyckte han att den var väldigt konstig, men han är verkligen nyfiken i en strut. När jag dragit den en stund brydde han sig knappt, utan bara knallade med bredvid. 
Spände honom därefter framför harven och lät honom veta att han hade något bakom sig. Därefter tog vi ett steg framåt, och oj vad konstigt det var! Han blev lite rädd och ville dra iväg, men det gick över väldigt fort. Lugnade ner honom och försökte igen, och den här gången gick det mycket bättre. Vi gick ett par varv i paddocken och han var superduktig. Kopplade därefter av harven och tog av honom selen, så fick han springa av sig lite.
Tycker han var otroligt duktig idag, lillkillen!


this is halloween, everybody make a scene

/ Kompisar
 
 

Schema

/ Grejor
Känner att jag måste sätta upp ett schema för veckan, så att jag åtminstone får någonting gjort. 
 
Måndag: Körtur med Zanta i skogen. Tar det lugnt framåt kvällen, då det tydligen ska bli storm.
 
Tisdag: Paddocktränar Zanta, Luci ska tömköras. Kanske åker in till stan för att införskaffa lite kläder. 
 
Onsdag: Vid tre/fyra ska jag in till stan och möta upp två kompisar, och därefter ska vi göra oss iordning för halloween, förmodligen knäppa ett par bilder, samt gå på bio. Ska nog köra Zanta innan dess. 
 
Torsdag: Harvar paddocken med Zanta. Testar att koppla harven på Lucifer och försöker vänja honom vid det. 
 
Fredag: Långpromenad med Luci, kör Zanta på vallen. 
 
Måste även läsa in manuset till teatern. 
 
Halloweeninspiration, haha. 

X-men

/ Serier/filmer
Jag kanske eller kanske inte har ett X-men-maraton med mig själv. Har nu sett de fyra första filmerna, och så ska jag se de två sista ikväll. Sedan är det bara 262 dagar till Days of Future Past kommer ut på bio.
 

Söndag

/ Lucifer
Det blev ett paddockpass för herrn idag. Jag hade lagt fram en presenning som vi tränade på att gå över, stå på o.s.v. Han var inte alls rädd för den, utan gick rakt på redan första gången. Han fick springa av sig ganska ordentligt dessutom, oj vad kul sade han! Vi trixade även lite och jag tycker att det i helhet var ett väldigt bra pass.
Körde även Zanta en sväng därefter.

 

Höstlov

/ Lucifer
Otroligt skönt med höstlov måste jag säga. Kommer förmodligen spendera större delen av min tid genom att titta film och läsa böcker, vilket känns väldigt produktivt. 
 
I alla fall, idag har båda hästarna fått komma ut. Det blev en körtur för Zantas del och hon var ett litet energiknippe. Vi höll ett ganska bra tempo hela tiden, och på den långa raksträckan fick hon sträcka ut ordentligt. Kan inte säga annat än att hon var jätteduktig.
 
Lucifer och jag gick en promenad senare på kvällen, ingenting märkvärdigt. 

 

Överpigg pålle

/ Lucifer
Jag har haft ganska fullt upp den här veckan, med skola, teater, kompisar o.s.v. Var ju även på Öland över helgen, så hästarna har inte fått komma ut alls förrän idag. 
Jag körde Lucifer en sväng förbi Skofteby och han var minst sagt pigg, vilket inte är undra på. Vi skrittade större delen av turen, men när vi väl travade så var det nästan så att han ville dra iväg. Vi kom hem helskinnade i alla fall och han var faktiskt både rätt trött och svettig.


Kniv och kort hår

/ Kompisar
Det här har vart en rolig vecka faktiskt, utöver de två proven (som förmodligen gick åt helvete) vi hade torsdags. 
Var på stan med Mys och Jonna igår, vilket var ytterst trevligt. Vi ska ju gå halloween nästa vecka(¡¡¡) så vi var på BR för att kolla på halloweensaker. Ska äntligen få leva ut min inre seriemördare, så jag är otroligt exalterad. Fick med mig en låtsaskniv hem i alla fall, haha. 
 
Idag så var jag och klippte mig! Klippte mer eller mindre 20cm, och det känns otroligt skönt faktiskt. Jag är nöjd. 

 
 

Öland

/ Grejor
 
 
 

I can't say the words out loud, so in a rhyme I wrote you down

/ Lucifer




 
"I have written you down
Now you will live forever
And all the world will read you
And you will live forever
In eyes not yet created
On tongues that are not born
I have written you down
Now you will live forever"

Lördag

/ Lucifer
Var uppe relativt tidigt och stängslade och därefter fick hästarna gå och beta i nya hagen ett par timmar. De fick ha munkorg på sig båda två, då gräset fortfarande är ganska kraftigt där. Jag själv roade mig genom att kräla runt på golvet och tjura.

Senare på eftermiddagen fotade mamma mig och Lucifer, och därefter gav vi oss av på en körtur. Lillskiten var jättefin idag, pigg och glad, men ändå väldigt lyhörd. Vi höll ett bra tempo hela turen, men han kändes inte alls sådär trött efteråt, som han gjort tidigare. Verkar som att han börjar få bättre kondition, även om resten av kroppen ser ut som den gör, haha.

Charmigt värre.

Fem bra saker med idag

/ Grejor
Känner för att skriva en liten punktlista med positiva saker om denna fredag, så det är precis vad jag ska göra.
  •  Fick C på so-inlämningen (det var väldigt svårt att få högre, så jag är nöjd).
  • Vi lurade i den nya spanskaläraren att vi slutade tidigare än vi egentligen gjorde, haha. 
  • Alla dessa serier.
  • Jag har vart hurtig och sprungit.
  • Körturen med Zanta var jättemysig.

 

life's too short to even care at all

/ Foto
 

Fluffmonster

/ Lucifer
Jag var hemma vid ettiden idag, skönt att sluta tidigt.
Kollade på något avsnitt av Misfits och somnade därefter på soffan. Sov troligen bara fyra timmar inatt, så jag var ganska trött. Segade mig ut vid fem någon gång, och gjorde i ordning Luci. Det blev lite träning i paddocken, och precis som förra gången så försökte jag att mest bara leka med honom. Han är så go', lillkillen. Vi gick en liten promenad som avslutning och jag hade honom lös störrde delen av tiden.


where villains spend the weekend

/ Musik
Så jäkla episkt album, gråter.

Skönt att slippa

/ Zantana
Olle red Zanta åt mig idag, rätt skönt att slippa surtanten faktiskt. Istället pysslade jag om Luci i stallet, vilket han verkade uppskatta.
Har ingen större aning om vad mini1 och mini2 gjorde i paddocken, men det såg ut att ha gått super i alla fall! Zanta verkar trivas med Olle på ryggen. Vad jag såg av passet lyssnade hon jättefint, vilket är väldigt ovanligt då hon brukar vara väldigt egensinnig. 

Att stå stilla var ingen hit idag.

"Så hur står det till på seriefronten?"

/ Serier/filmer
 
 

Träning med Mr. Fluff

/ Lucifer
Det blev ett paddockpass för herrn och mig själv idag.
Hade som mål att försöka att inte ställa några större krav, utan testa och leka med honom. Han kändes så mycket mer positiv redan från början faktiskt. Förra gången vi tränade i paddocken var det ju halvt katastofalt, men idag kändes det bra! Vi trixade även lite, och just nu kan han både yoga, buga och nästan puss. Han är lite trög, men det går, haha. 

Luci och jag i våras.
 

Wohoo

/ Grejor
Det har vart en ganska tuff vecka än så länge, och än är den inte slut. Kan sammanfatta dessa dagar lite kort - Teater, hästar, plugg. 

Känner mig så väldigt glad just nu, över allting. Det känns så bra med hästarna, skolan, kompisar och ja, allt. Jag är lycklig helt enkelt.

Zanta i måndags.

Orientering aka. hittade ett bilsäte i skogen

/ Kompisar