Fotografering och uteritt

/ Lucifer
Fotade Olle och Zanta på vallen idag, dock var ljuset hemskt och ponnyn var inte särskilt villig.
Efter fotograferingen selade jag snabbt på Lucifer och vi tog en tur förbi Skofteby. Zanta var fortfarande öm i hovarna, så de fick hålla sig i dikeskanten. Hon var något tjurig till en början, ville inte alls lyssna på Olle, men när vi väl kom på på den långa raksträckan där vi brukar galoppera så blev hon minsann pigg! Vi höll oss dock i trav, då jag inte vill sätta av med Lucifer så än. Vill känna att jag har full kontroll över honom och att han verkligen är säker med vagnen.
Han har inte så bra kondition än, så vi fick sakta av en bit innan raksträckan tog slut, då pluttis var trött. Annars skötte sig båda hästarna jättefint, de verkade pigga och glada (för Zantas del; mot slutet i alla fall).


Häst i huset

/ Lucifer
Hovslagaren var här idag, Zanta har fått hålväggar igen... Men det var inte alls lika mycket som förra gången, så hovis kunde fixa det och jag kommer kunna fortsätta hålla igång henne på samma sätt. Hon fick dock stå idag, vila hovarna lite. 
Lucifer och jag promenerade ner till farmor och han verkade glad över att få komma ut. Väl hos farmor bara råkade Lucifer hamna inomhus, haha. Vi blev i alla fall bjudna på festis och äpple, innan vi knallade vidare allihopa. Det var en jättemysig tur!

 

if you get lost, you can always be found

/ Kompisar
 
 

Båda pållarna motionerade

/ Lucifer
Kom ut vid halv sex någon gång, men jag har faktiskt hunnit med båda hästarna!
Började med Lucifer, vi tömkörde i skogen. Till att börja med ville han inte riktigt fram, utan höll på och stannade titt som tätt. Dock berodde det även på mig, då jag inte var helt fokuserad. Jag måste tänka på att jag inte kan gå  runt och drömma när jag håller på med honom, på samma sätt jag kan göra med Zanten. Han behöver vägledning, då han inte verkar helt säker i sig själv än. 
Han var något för matglad, men annars var det inga problem. Känslan var inte 100%, menmen. 

Körde därefter Zanta på vallen, och hon var minst sagt pigg. Det blev mycket övergångar och korta intervaller. Det märktes att hon inte var så jättesugen på att jobba idag, men av någon anledning så går hon alltid som en klocka när vi kör på där? Är i övrigt nöjd med henne, hon har vart så jäkla fin de senaste månaderna. Underbara pållan. 
 
 

Schema

/ Grejor
Tisdag: SPANSKALÄXA
Tömkör Lucifer i skogen, kör Zanta på vallen.
 
Onsdag: Teater.
Efter två(?) års uppehåll ska jag alltså börja med teater igen, så det ska bli kul. Stannar i stan fram tills det börjar, vilket betyder att jag inte hinner med hästarna.
 
Torsdag: Tränar Zanta i paddocken, går en promenad med Luci.
 
Fredag: Kör Zanta förbi Bronäs, gör något lätt med Luci.
 
Lördag: Intervallträning med Zanta, får se vad jag hittar på med Luci.
 
 
 

Lördag och söndag, kortfattat

/ Böcker
Lördag:
Körde Zanta på vallen i ca 40min. Vi gjorde mycket tempoväxlingar och jag försökte ställa henne så gott det gick på volten. Det blir lite krångligt med vagnen, då skaklarna tar emot. Zanta var ganska "på" och något hård i munnen, men annars gick allt bra. 
Lucifer och jag gick en kort promenad på vallen där han fick beta i sisådär tjugo minuter. 
På kvällen började jag läsa City of Ashes.

Söndag:
Körde Zanta i skogen vid Härene, där vi inte vart sedan i vintras. Hon var något loj, men det berodde antagligen på värmen. I skogen kändes hon pigg och glad, och sprang på som bara den!
Har sedan suttit i hagen och läst ett par timmar, det var mysigt. Cassandra Clare är en otrolig författare, älskar den här bokserien. 


the hours that everyone else throws away

/ Serier/filmer
Idag har vart en bra dag!
Skolfoto stod på schemat och jag är hundratio procent säker på att det blev hemskt. Efter skolan följde jag med Mys hem, där sov jag en stund, tittade på The Walking Dead och spelade fotboll. Vid åttatiden knallade vi iväg till till bion där vi mötte upp med resten av "gänget". Umgicks med dem en stund, var på Ica, och därefter placerade vi oss i biosalongen. 
City Of Bones, jag kan faktiskt inte klaga på filmen. Boken är dock himla mycket bättre och de hade utelämnat många, enligt mig, viktiga scener. Annars var det faktiskt en bra film!

 
 

Ännu ett snabbt inlägg

/ Lucifer
Slutade skolan tidigt, så vid två var jag ute i stallet och gjorde iordning Lucifer. Vi tömkörde ca 3,5km och det kändes väldigt bra idag! Han var positiv och framåt, jag var glad och allting kändes bara bra. Duktiga killen!
Zanta och jag var ute och sprang en kort sväng, inget märkvärdigt.
 
Har även sett de två första avsnitten av Suits.
 
 

Skogstur och promenad

/ Lucifer
Det får bli ett snabbt inlägg, då jag lär behöva all sömn jag kan få.
 
Körde Zanten i skogen idag, vilket vi båda två tyckte var superkul. Hon var kändes väldigt pigg och framåt så fort vi svängde upp på gräsvägen som leder till skogen. Vi höll ett ganska bra tempo hela tiden, utöver när vi värmde upp och skrittade av då hon fick gå i sin egen takt. Hon skötte sig jättefint!
 
Därefter gick jag en promenad förbi Skofteby med Luci. Han gick med grimskaftet runt halsen (fäst i grimman, som tyglar), så jag höll inte i honom. För det mesta traskade han på hur snällt som helst och lyssnade fint på mig, men titt som tätt blev han uttråkad och ville bara ut på åkern och leka. 
 
 

if you got it all figured out, then what is there to shout about

/ Zantana
 
 
 
 
"In about one year you'll have it all figured out
These big city dream are what you're about
Walking like strangers among these states
Only time will tell how long I can wait

We've got it good
Whether you like this town or not
I know it's small but with a big head
it's bound to get hot
In the summer
But the summer is a bummer
If you can't leave
This pathetic excuse for a town

That holds all your memories
A lifetime of crushes and your broken dreams"
 

Duktig pålla

/ Zantana
Kom hem vid fyra idag, åt mat, kollade på nya avsnittet av Under The Dome och Teen Wolf och sov därefter ca en timme.
Olle hade lovat att han skulle ta Zanta idag, men nehej! Det slutade med ett gräl och att jag först mockade hagen och därefter själv tömkörde Zanten.
Vi körde inte särskilt långt, ca 3km kanske. Det blev en tur i skogen med hacket, vilket Zanta uppskattade. Hon var så pigg och glad! Har inget att anmärka på, hon skötte sig exeplariskt. Det enda skulle väl i så fall vara att vi vid ett tillfälle var oense om vilken väg vi skulle ta.

 

Schema för veckan

/ Grejor
Tisdag: Olle har lovat att rida Zanta själv en sväng, jag ska bara hjälpa dem och se till så att de kommer iväg. Mockar hagen och gör iordning i stallet medan de är borta.
 
Onsdag: Promenad med Lucifer och körtur med Zanta.
 
Torsdag: Tömkör Lucifer och promenerar Zanta.
 
Fredag: Alla vilar (särskilt jag), men om jag känner mig pigg så ska jag ut med åtmistone en av hästarna.
 
Vi får se vad vi hittar på till helgen sen, förmodligen blir det något paddockpass bland annat.
 
 

Måndag

/ Lucifer
Och så var första skoldagen avklarad. Vi slutade tidigare idag, tack och lov, men imorgon kommer vi gå till fem i halv fyra.

När Olle väl kommit hem från sin kompis gav vi oss ut med hästarna, han red Zanta och jag körde Lucifer. Hästarna var glada och framåt båda två, dock var Zanta något ömfotad. Men så länge de red i dikeskanten var det inga större problem. 
Körde Lucifer på hackamoret och jag tycker att funkar väldigt bra på det faktiskt, han blir känsligare och mer lyhörd. 

Tänkte även att jag skulle slänga in ett gott ord om lillebrorsan som faktiskt hjälp mig en hel del det senaste så; Jag tycker faktiskt att Olle ridit Zanten väldigt bra nu de två senaste dagarna, han är mjuk i både händer och skänklar, även om jag får påminna honom om små detaljer ibland. De verkar komma bättre och bättre överrens!


Välbehövlig motivation

/ Grejor
 

my chemical romance

/ Musik


Sista sommarlovsdagen

/ Lucifer
Olle och jag har vart ute på långtur med hästarna idag, han red Zanta och jag körde Lucifer. Båda hästarna var ganska taggade och verkade glada att få komma ut, trots att det blåste som attan och regnade till och från.
Vi tog det relativt lugnt och höll oss till skritt och trav, i och med att Luci inte har vart ute så mycket det senaste.
Det var en ganska händelserik tur, vi såg en rävunge som skuttade över gräsvägen nära skogen, stannade och pratade med en äldre man som ville hälsa på hästarna, mötte en sork som verkade vara ute på promenad och när vi var nästan hemma fick vi se att en av kvigorna hade rymt ur hagen och gick runt på åkern på andra sidan. Jag fick då ringa till Lundborg och förklara vart den var (hagen är gigantisk), så vi får väl hoppas att de kan få in den i hagen igen.
Det var annars en otroligt härlig tur, hästarna kämpade på och var rejält svettiga efteråt. 


Pistol tack

/ Grejor
Fick alltså nya schemat idag. Är otroligt sur, SLUTA HALV FYRA PÅ EN FREDAG?! 
Att vi börjar runt nio de flesta dagar är inte heller någon speciell tröst, då Olle ändå börjar vid 08.20 och jag behöver skjuts. Längtar verkligen till jag kan ta moppekort. Och få ett nytt schema.

 

who gives a damn if we lose the war?

/ Zantana
 










 
"I'll tell you all how the story ends
Where the good guys die and the bad guys win
(Who cares?)
This ain't about all the friends you made
But the graffiti they write on your grave"

Körning, fotografering och promenix

/ Lucifer
Körde som sagt Zanta på stubben idag och Olle följde med och fotade. Vi lade dock mer fokus åt kameran än körningen, så det var ett väldigt oplanerat och spontant pass. Men jobba fick hon allt göra, hon var faktiskt bra svettig efteråt.

Utsatte henne dock för ännu mer motion därefter, det blev en barbackatur med hackamoret. Olle red medan jag gick med Lucifer. Båda pållarna skötte sig fint, dock var Luci ett litet energiknippe. 


of all the people burning

/ Zantana
Den sjuttonde augusti 2009 hämtade vi upp denna hemska ponny. Det har alltså gått lite över fyra år sedan jag såg henne för första gången. Jag tänker inte sätta mig och skriva en lång text här nu, så jag lägger istället upp ett par bilder från 2009/2010.
 
Älskade tjejen.
 
"If there's a place that I could be
Then I'd be another memory
Can I be the only hope for you?
Because you're the only hope for me
And if we can't find where we belong
We'll have to make it on our own
Face all the pain and take it on
Because the only hope for me is you alone"

Paddockträning

/ Zantana
Tränade Zanta i paddocken idag, vilket vi inte gjort på år och dar! 
Började med lite Följa John, samt testade lite trick. Varken skrapa, yoga, lägga huvudet på sned eller spansk skritt var några problem. Dock minns jag knappt vad hon kan längre, haha. 
Sedan testade vi något nytt - löslongering. Zanta funkar väldigt bra att longera på lina, men vi har aldrig testat löslongering. Till att börja med gick jag bredvid henne på en liten volt, och försökte succesivt flytta mig närmare hennes bakdel och smacka på henne. Hon förstod vad jag ville ganska snart, dock ville hon gärna gå mot utgången men då var det bara att kalla till sig henne så gick hon på volten igen. Vi varvade mellan olika övningar, och hon var väldigt duktig och lyhörd hela tiden. 

Har även ryktat lillkillen en stund, kört ut ytterligare en kärra skit ur hagen och kört ut mer gammalt hö ur foderboxen.


Lugn dag

/ Lucifer
Var ute vid två någon gång, efter att ha sett ett par avsnitt av Once Upon a Time. 
Körde ut en kärra skit ur hagen och pysslade därefter med Lucifer. Han verkade njuta av uppmärksamheten!
Zanta och jag gick en promenad förbi Skofteby senare på eftermiddagen. På vägen upp till Hörnet mötte vi två tjejer som var ute och gick med en häst och en hund, vilket Zanta blev väldigt uppjagad över. Efter att vi gått förbi dem så gnäggade hon iprincip hela vägen till vi kom fram till farmor. Vi stannade där en stund så hon fick äta lite medan jag drack en festis. 
De höll på att tröska på ett av fälten vi gick förbi och Zanta är vanligtvis inte helt cool runt traktorer, men det gick jättebra idag! Hon var lite uppstressad dock och när den väl kört förbi var det ett par barn där som ville klappa på henne. Zanta lugnade sig då nästan direkt och lät dem hållas, fina tjejen. 
 
Har även börjat titta på Game of Thrones.
 

Planering för de närmsta dagarna

/ Grejor
Tänkte att jag skulle försöka få åtminstone lite ordning på de sista sommarlovsdagarna nu, så jag knåpar ihop en planering. Hur väl den följs får vi väl se.
 
Torsdag: Mocka hagen, tömma foderboxen. Hade tänkt gå en promenad med Zanta och bara mysa med Lucifer.
Jag springer på kvällen.
 
Fredag: Fortsätta mocka hagen och städa i stallet. Paddockträning med Zanten och pyssel med Luci i stallet. 
Jag springer på kvällen.
 
Lördag: Fortsätta med hagen och stallet, om jag inte är klar. Promenad med Lucifer och så ska jag försöka köra Zanta på stubben. Kanske ber mamma att fota.
Jag springer på kvällen.
 
Söndag: Hade tänkt försöka övertala Olle att rida Zanta medan jag kör Lucifer, annars får vi se vad vi hittar på.
Jag springer på kvällen. OCH FÖRHOPPNINGSVIS FÖRBEREDER JAG ALLT INFÖR SKOLAN OCH GÅR OCH LÄGGER MIG I TID
 
Måste även läsa klart Warm Bodies, då de andra böckerna förhoppningsvis kommer på fredag.
 

little out of touch, little insane

/ Zantana


 
"Can you help me remember how to smile?
Make it somehow all seem worthwhile
How on earth did i get so jaded?
Life's mysteries seem so faded
I can go where no one else can go
I know what no one else knows
Here I am just drownin' in the rain"
 

Onsdag

/ Lucifer
Tog in Lucifer i stallet vid tretiden och gjorde i ordning honom. Tänkte att vi skulle ha tränat i paddocken igen för att se om det skulle gått bättre idag, men istället gick vi ut på stubben. Hade honom lös (dock hade han tränset på sig för säkerhetsskull) och till en början var han väldigt posetiv och höll sig intill mig. Jag kunde öka tempot, springa, sakta av, stanna o.s.v. och han hängde med och lyssnade fint. 
Men när vi kom ner till kohagen verkade han helt tappa intresset för mig och det hände flera gånger att han irrade iväg och inte lyssnade på inkallningarna. Fick då hämta honom (han höll sig hela tiden nära dock) och försöka igen. Tillslut orkade jag helt enkelt inte med honom, så jag ledde honom hem, ryktade av och ställde in honom i boxen medan jag var ute med Zanten.
Jag tror vi tar det lite lugnt ett tag framöver, med bara massa pyssel och mys, då jag inte riktigt har motivationen till att träna honom just nu. Han lär inte ha något emot det i alla fall, att bli ompysslad är det inget fel med. 

Körde Zanta med det nya tränset och jag tycker allt hon blev fin i det.
Själva turen gick bra, vi körde om kyrkan och det var behagligt väder, dock var hon något ömfotad på gruset. Galopperade på gräsvägen, men hon orkade inte hålla galoppen hela vägen, så där har vi något att träna på. 
Pysslade om henne i stallet en bra stund sen, och hon var så himla go'.


I built a home for you, for me

/ Zantana
 
 
 
"There is a house built out of stone
Wooden floors, walls and window sills
Tables and chairs worn by all of the dust
This is a place where I don't feel alone
This is a place where I feel at home."

Ullared

/ Grejor
Vid halv åtta(!!!) var jag uppe och åt frukost, för att sedan åka iväg med familjen till Ullared.
Det var inte den bästa upplevsen i mitt liv, om man säger så. Jag är inte mycket för folkmassor eller att handla.
Fick i alla fall med mig ett träns, en saltsten, ett par tröjor, springbyxor, ett skal, en bok och lite annat smått hem.
 
Har i alla fall äntligen fått se nya avsnittet av Under The Dome och Teen Wolf nu.
 
 
 

En vecka till skolstarten

/ Lucifer
Kom som sagt ut ganska sent och började ta itu med foderboxen. Tömde dock inte ut allt, då jag ville hinna ut med hästarna innan klockan blev för mycket (något jag hade kunnat tänka på tidigare).
 
Började med att harva paddocken med Zanta. Hon är helt otrolig, kämpade och tog i som bara den. Hon lyssnade dessutom jättefint på mig, var väldigt känslig i munnen. 
Underlaget var väl inte heller det lättaste, då det regnat tidigare.
 
Lucifer och jag tränade i paddocken, och jag orkar inte gå in så djupt på det, men det gick inte bra i vilket fall. Stundtals var han jätteduktig och lyssnade på mig, men större delen av passet gick åt helvete.
 
 

Schema för idag

/ Grejor
Kom upp vid ett-tiden idag, så jag får väl försöka göra något av vad som är kvar av dagen nu. 
 
Ska först och främst städa hela stallet, ta ut allt hö och halm från foderboxen, samt hästarnas boxar, göra iordning i sadelkammaren, m.m. 
Hade tänkt försöka harva i paddocken med Zanta och därefter smyga ut mammas pilatesboll och träna där med Lucifer. 
 
 

Ridning är inte kul, säger pållen

/ Lucifer
Idag var det tänkt att Olle skulle rida Zanta på stubben. Att värma upp gick jättebra, de skrittade själva till kohagen och tillbaka, gjorde lite volter och sådär. Sedan fick Olle försöka ställa Zanta på volten, vilket inte gick överdrivet bra eftersom han verkar ha lite svårt att ha koll på allting samtidigt. Sedan är inte jag någon bra lärare heller. 
Sedan tänkte jag att vi skulle göra lite tempoväxlingar, men nehepp! Zanta ville inte ens gå upp i trav, utan stod istället helt still och brydde sig inte ett dugg om hjälperna. När hon tillslut skrittade så stannade hon varje gång han försökte få upp henne i trav. 
Det slutade med att jag fick hoppa upp och försöka få lite fason på henne (det var inte så brutalt som det låter, haha). Fick upp henne i trav efter flera protestiska bocksprång. Men några tempoväxlingar var inte att prata om. 
I stället gick vi ner till backarna vid kohagen för att fota lite. Hade då tänkt mig att Olle och Zanten skulle galoppera upp för backen (den är inte så brant), men inte då, han fick leda henne uppför. Vi knäppte i alla fall lite kort och därefter fick vi sluta för att Olle hade en kompis som väntade honom. 
 
Eftersom det inte blivit mycket av det passet så tänkte jag att jag skulle köra en sväng istället. Då var hon minsann riktigt taggad och ville bara framåt, knäppishäst. Vi höll på ett tag, gjorde iprincip samma saker som igår, men hon var väldigt stark och ville hela tiden öka, så jag bestämde mig för att köra på vägen istället. 
Vi körde förbi Skofteby och hon fick springa av sig ordentligt. 
 
Senare på eftermiddagen gick Olle själv en promenad med Lucifer ner till farmor. Han sa att det hade gått bra, dock hade Luci varit nafsig. 
 
 

Läsa, läsa, läsa

/ Böcker
 

Pigg pålle

/ Serier/filmer
Redan vid tolv var jag inne i stan idag, där jag mötte upp med Emil. Vi gick till loppisen vid Sockerbruket, men det gick knappt att vara där inne på grund av värmen. Så det slutade med att vi knallade runt i princip hela stan och gjorde inget speciellt. Vi köpte glass bland annat. 
 
Var hemma vid fyra någon gång och då sov jag i ca en timme, åt mat och tittade på Red Dawn. Helt otrolig film, älskar den. 
 
Zanta fick komma ut på en körtur vid nio/tiotiden nu ikväll. Vi körde på stubben och man kan säga att hon hade energi nog för att springa runt jordklotet. Körde mycket i backarna, försökte ställa henne någorlunda på volten, tempoväxlingar, övergångar m.m. Vi var inte överrens om tempot idag, Zanta ville gasa och jag ville ta det lugnt. Lät henne sträcka ut flera gånger, men hon verkade inte ens trött? Flåsade gjorde hon dock, men ändå ville hon fortsätta springa.
Det var riktigt mysigt, hade Honey and The Moon på repeat i hörlurarna och det regnade till och från. 
Skrittade av henne länge på vägen sedan och så fick hon stå inne i stallet och äta en stund, medan jag var ute och sprang en vända.
 
 

Mu

/ Lucifer
Var så sugen på att testa hackamoret på Lucifer, så det fick bli en körtur idag. Han gick mycket bättre på hacket än på bettet tyckte jag, han var känsligare och jag behövde inte ta alls mycket i tömmen.
Vi träffade på en lös, liten hund som kom studsande mot oss, men Lucifer reagerade inte särskilt mycket på den. Ägarna fick kontroll över vovven ganska snart, så det var ingenting. 
Att gå förbi kossorna var inte heller något problem idag, han stannade och tittade på dem då och då, men annars traskade han på fint. 
 
Senare på kvällen gick jag en promenad med Zanta på stubben.

 

Regn, regn, regn

/ Lucifer
Det har regnat till och från hela dagen idag, så jag har mest hållt mig inomhus. Läste klart City of Bones, bland annat.
 
Senare på eftermiddagen så gick jag en promenad/sprang med Lucifer. Han var ganska "dragig" idag och ville gärna springa på istället för att hålla ett långsammare tempo. 
Orkade inte tjafsa med honom, så vi gick större delen av turen. 
 
Zanta fick komma ut på en körtur förbi Skofteby. Vägarna är väldigt fina nu efter regnet, relativt mjuka och inte så grusiga. Så det var inget ömmande idag! Zanta var väldigt duktig i övrigt, och det var väldigt mysigt att köra i regnet faktiskt.
 
 
 

Motivation

/ Grejor
 

Social

/ Kompisar
Kom i säng runt klockan tre inatt, efter att ha sett flera avsnitt av The Walking Dead, redigerat lite bilder och bara stått och pratat på balkongen en stund. 
Vid kvart i ett åkte Mys och jag in till Jonna, som fyllde år. Där åt vi tacos och firade lite smått. 
 
Vid fyra någon gång satt jag i traktorn med pappa och åkte med där fram till tio nu ikväll. Kan knappt förklara känslan, men det är verkligen något speciellt med att åka traktor på kvällen. 
 
Inget hästande idag alltså, har bara sett till dem och gett dem vatten. 
 
 

I'll always keep you inside, you healed my heart and my life

/ Lucifer
 
"Wrap me in a bolt of lightning,
Send me on my way still smiling,
Maybe that's the way I should go,
Straight into the mouth of the unknown."
 

Promenad

/ Lucifer
Gick och la mig vid halv sex imorse, steg upp vid elvatiden någon gång och gick då i duschen. Degade större delen av eftermiddagen, tittade på TWD och läste. Vid halv sju någon gång så kom Mys och vi gick direkt ut till hästarna.
Knäppte ett par bilder och gick därefter en promenad ner till "Ödehuset". Zanta var ganska öm, men det verkade ändå bättre idag! Annars skötte sig hästarna fint, och vi verkar ha överlevt. 


Köttbullar med ben

/ Lucifer
Tänkte som sagt köra Lucifer på vallen idag, vilket vi gjorde. Han kändes dock otroligt hård i munnen och ville inte lyssna på "tygeltagen". Vet inte om det är för att han inte trivs med bettet, eller för att han helt enkelt är ovan. 
Vi höll på en stund, gjorde volter, serpentiner, m.m., men han kändes verkligen hemsk i munnen. Visst svängde han och så, men jag fick ta ganska mycket i tömmarna. Det enda som egentligen gick bra var övergångarna, det skötte han utmärkt!
Efter ca 20/30minuter slutade vi och då hade situationen inte förändrats.
Han var dock supergo' när vi pysslade i stallet! Stod lös på stallgången och rörde sig inte ur fläcken när jag borstade honom. Allting kan gå åt helvete när man tränar, men när han väl kommer in i stallet är han en ängel. 
 
Nästa gång när vi kör/tömkör, eller vad vi nu gör, hade jag tänkt testa att ha hacket. Provade och ställde in det på honom idag. 
 
Efter att jag gjort klart Lucifer så pysslade jag om Zanta och därefter longerade henne på lilla vallen vid hagen. Hon visade ingen hälta eller tecken på att vara öm. Dock var hon något hängig till en början, men hon piggnade till när hon fick trava i raskt tempo. 
 
Annars har jag inte gjort mycket annat idag, utöver att dricka te och läsa.
 
 
 
 

Schema

/ Böcker
Idag hade jag tänkt att bara gå en sväng på vallen med Zanta, i och med att hon är såpass ömfotad. Kanske longerar henne en stund. Sedan hade jag tänkt köra Lucifer lite lätt på vallen. 
Ska även fortsätta läsa City of Bones, underbar bok. 
 
 

we're made out of blood and rust, looking for someone to trust

/ Lucifer
 

Paddockträning och promenad

/ Lucifer
Tränade Lucifer en stund runt fyratiden. Satte på honom sadel och träns med ett par längre tyglar och gick ut i paddocken. Även om han inte ska ridas in förrän nästa år någon gång, så känns det bra att vänja honom redan nu. Jag gick bredvid honom och styrde med tyglarna från marken. Han var duktig, även om han inte alltid ville lyssna.
 
Senare på kvällen gick jag och Olle en promenad med hästarna. Vi gick den korta svängen förbi Peter's föräldrar och gamla skolan, då Zanta var hemskt ömfotad. Utöver det så gick allting bra och hästarna skötte sig fint. 
 
 

if you weren't real I would make you up now

/ Grejor
 
Joseph Arthur - Honey And The Moon

Schema för senare idag

/ Grejor
Okej, så nu tänkte jag göra ett schema för senare idag.
 
Ska upp runt fem/sex (om jag nu går och lägger mig) för att hinna med när pappa ska köra igen. 
Senare så hade jag tänkt springa/gå en promenad med Zanta för att se hur hon är i hovarna. Lucifer får sig antagligen ett pass i paddocken, jag är inte riktigt säker än.
Själv hade jag tänkt komma ut och åka inlines en sväng. Måste även fortsätta läsa boken jag påbörjade igår.
 

Traktor

/ Grejor
Jag och Mys steg upp runt elva/halv tolv idag och tittade på ett avsnitt av The Walking Dead, åt frukost, och därefter fortsatte kolla på TWD tills hennes pappa kom. Det var väldigt roligt att träffa henne igen, det var ett tag sedan!
 
En stund efter att hon åkt så hittade jag Gosan i huset, så vi gick ut och satte oss skyddat på altanen och tittade på regnet som öste ner. Väldigt mysigt faktiskt. 
 
Cyklade sedan ner till pappa som sådde åt Lundborg på Västby, och åkte med i traktorn i sisådär fem timmar. Det är så jäkla mysigt att bara åka med, lyssna på musik, äta gott och prata om helt irrelevanta saker. Tror detta är det bästa med sommaren.
 
 

Mys-besök

/ Lucifer
Vid sjutiden på kvällen hade jag fortfarande inte gjort något vettigt och jag kände mig rastlös, så jag tvingade hit Mys. Vi gick ut till hästarna direkt när hon anlänt.
Det blev en körtur förbi kyrkan, med satan på släp. Zanta var öm i hovarna så vi körde iprincip i diket, men där var i alla fall underlaget mjukt. Annars skötte sig båda hästarna bra, och det var en mysig tur. 
 
När vi kom in var det tänkt att vi skulle se Lord of the Rings, men så blev det inte eftersom att den inte fanns i bra kvalité med textning och utan text så hörde vi ingenting eftersom vi åt chips. Så istället kollade vi på några avsnitt av Hannah Montana och The Walking Dead.
 
Vi lyckades dessutom ha sönder en sladd till tvn och välta ut dricka över hela golvet. :)))))
 
 

Glad häst för en gångs skull

/ Lucifer
Körde Zanta på vallen idag, och hon var väldigt taggad! Så fort vi körde upp mot vallen ville hon öka.
Vi gjorde iprincip samma saker som förra gången vi körde där, volter, övergångar, o.s.v. Hon var väldigt sammarbetsvillig och känslig för alla hjälper. 
Till nästa gång hade jag faktiskt tänkt träna in ett dressyrprogram så att vi kan köra det!
 
Därefter gick jag en promenad med Lucifer, förbi Härenekyrkan. Vi tränade på att gå löst (han hade dock grimman på sig och grimskaftet runt halsen för säkerhetsskull), vilket till en början inte gick så bra. Jag har vart lite upprörd hela dagen så jag var ganska lättirriterad, samtidigt som jag var ganska tveksam på Lucifer. Så jag gav ut helt fel signaler och då blev han också osäker på vad han skulle göra (han stannade och ville inte följa med m.m.). Jag ledde honom då en bra bit, tills jag kände att jag kunde fokusera. Därefter gick det jättebra, han höll sig vid min sida, travade när jag "travade", saktade in när jag saktade in o.s.v. När vi gick på gräsvägen ville han gärna äta, men det räckte med att jag sa till honom eller hötte lite med fingret så traskade han på igen. Duktiga killen!
 
Zanta och Gosan i vintras.

august

/ Grejor