searching to find myself, but all I find is you

/ Foto








 
"No matter what we're facing
It don't matter, don't matter
'Cause the reason that I'm here
Is the same through all these years
Not changing, not changing
Anything at all"

Ridpass i paddocken

/ Zantana
Pappa väckte mig vid sextiden då Satan hade rymt ur hagen. Jag ställde in honom i stallet och gick därefter in och la mig igen. 

Senare på förmiddagen gjorde Olle och jag iordning Zanta för ett pass i paddocken. Han både värme upp och red nästan helt utan min hjälp. Han fick lite instruktioner om vad han skulle tänka på, men det mesta skötte han själv. Zanta verkade vara på väldigt bra humör idag, för så här bra har det aldrig gått när de har ridit. Han lade mycket fokus på att få henne lyhörd, vilket jag tycker lyckades. 
De skuttade även över ett lågt hinder ett par gånger, vilket även det gick förvånansvärt bra - trots flera stopp. 

 

when the lights fade out, all the sinners crawl

/ Musik
 
HERREGUD VILL VERKLIGEN, VERKLIGEN, VERKLIGEN PÅ IMAGINE DRAGONS KONSERT I STOCKHOLM DEN 5 NOVEMBER NJFSDKNSANFSANKJAF BLIR GALEN MÅSTE DIT ÅHHHH 

Ingen apokalyps

/ Lucifer
Det stod lastträning på Luci's schema idag, så jag gick ut i stallet beredd att dra igång apokalypsen och vi kan ju säga att han förvånade mig. Redan från att jag hämtade honom i hagen var han världens ängel. Stod precis blixtstilla i stallgången, ouppbunden, medan jag gjorde honom iordning. 

Vi började med att han fick kolla in transporten, lukta och smaka på den. Han var misstänksam till en början, men bara jag visade honom att den inte skulle attackera så satte han hovarna på rampen. Han fick beröm och så försökte jag få honom att ta ett steg till, o.s.v. Han backade av rampen en gång (innan vi hade kommit in i transporten), men det hade jag räknat med. Han var väldigt lugn hela tiden dessutom, vilket förmodligen var det bästa av allt. 
Han stod jättesnällt där inne och jag kunde binda upp honom utan problem. Dock tyckte han att det var jättejobbigt att backa ut, han backar så snett att bakbenen hamnar utanför rampen. Vi får fortsätta jobba med detta!
Vi gick en kortare promenad som avslutning, och han var jättemysig. 

Därefter fick Zanta komma ut på en körtur. Vi körde förbi Skofteby och det var ingen särskilt händelserik tur. Vi höll ett ganska högt tempo större delen av turen och tanten pinnade på som bara den.

 

lend me your hand and we'll conquer them all

/ Foto

 



"In these bodies we will live, in these bodies we will die
And where you invest your love, you invest your life"

Studiedag

/ Lucifer
Vi hade en väldigt välbehövlig studiedag idag, vilket var speciellt skönt med tanke på gårdagens händelser. Det har vart en rätt tung stämning hela dagen, men jag och Olle gav oss i varje fall ut med hästarna. Det blev en tur i samhället i Härene, Olle red Zanta och jag körde Luci. Det var en mysig tur, hästarna skötte sig fint.

Senare på kvällen drog jag mig iväg in till stan för att möta upp med "gänget" och ha tjejkväll. Vi (inte jag dock, haha) sjöng singstar, åt och drack massa gott och hade det allmänt bra.

  
Väldigt populärt med svarta converse.

on sleepless roads the sleepless go

/ Gosan
Den nittonde september tjugohundratretton, avled världens finaste vän. Det här inlägget är tidsinställt, då det har vart en jobbig period och jag har verkligen inte haft lusten att blogga. Har fortfarande väldigt svårt att förstå att hon helt enkelt inte existerar längre...
 
 
"What would you think of me now,
so lucky, so strong, so proud?
I never said thank you for that,
now I'll never have a chance.
May angels lead you in."

Spring och ridtur

/ Zantana

Kort promenad

/ Lucifer
Jag har vart väldigt trött idag, i och med att vi går länge i skolan samt har hur många läxor som helst denna vecka. 
Var i alla fall ute på en kort promenad med Luci, för att vi båda skulle få röra på oss lite. Han hade väldigt mycket överskottsenergi, så jag måste verkligen försöka motionera honom mer regelbundet. Till vintern ska han ju få ledigt åtminstone ett par veckor, den lyckosten. 
 
Jag körde förövrigt på min vackra scout-outfit.
 

Långpromenad

/ Lucifer
Hade besök av min kompis Moa idag, och vi gick en långpromenad med hästarna. Tror vi var ute i över två timmar? Hästarna var något för matglada, men annars var det inga problem. Vi mötte en hel del bilar och större maskiner, i och med att vi var i ett samhälle, men pållarna reagerade inte alls på det. Inte heller kossorna var särskilt skrämmande!
Jag tror att alla utom Zanta var ganska slut när vi väl var hemma i alla fall, haha. 
 
 

Tur i skogen

/ Lucifer
Var ute ganska tidigt idag (för att vara jag åtminstone), och gjorde iordning Lucifer för att knäppa ett par bilder med brorsan. Han är inte särskilt händig med kameran, men det blev väl ett par skapliga foton i alla fall.

Vi gjorde därefter iordning Zanta och begav oss mot skogen, Olle red och jag körde. Hästarna var pigga och glada! Det är väldigt fint i skogen nu dessutom, vägarna är torra och bra att köra på och det är inte särskilt mycket flygfän. 
Väl hemma sedan var hästarna ganska svettiga, både på grund av det varma vädret och att vi hållt igång ganska bra.
Även Zanta fick agera fotomodell en stund, ska slänga upp de bilderna snart.



my morningstar

/ Lucifer
 
 


 

-

/ Grejor
 

Keith

/ Serier/filmer
Det har vart något av en mysdag idag, efter att skolan slutat åtminstone. Gick till halv fyra idag och väl hemma gjorde jag pizza och tittade på Suits. Tänkte därefter gå ut och hitta på något med hästarna, men jag var så otroligt trött att jag satte på en film i stället. Keith blev det, är helt förälskad i den filmen. Så jäkla fin. 

 
What’s the rush? We’re here in a yellow truck, a road ahead of us and nothing but opportunities.

Riktig naturmänniska

/ Lucifer
Det har vart en väldigt fin dag idag.
Vid 07.30 var jag, och större delen av klassen, vid kanothuset. Jag hade aldrig paddlat förut och det var verkligen en upplevelse! Tycker faktiskt att det gick rätt bra, trots allt.
 
Kom hem runt 11, kollade på Suits och gick därefter ut och körde Zanta.
Det blev en tur i skogen, ingenting märkvärdigt. Hon kändes pigg och glad, men var ändå känslig i munnen och lyssnade på hjälperna. Hon var inte alls lika öm i hovarna som hon vart tidigare, vilket är toppen!
 
Lucifer och jag gick en relativt långt promenad bort till det lilla samhället i Härene. Han har aldrig vart där tidigare och det var en del människor ute, mycket ljud - gräsklippare, hundar, bilar o.s.v. Men han var helcool, duktiga killen! 
 
 

Olle fick vara kusk idag

/ Zantana
Jag har vart hemma från skolan, då jag dragit på mig en förkylning.
På eftermiddagen så släpade jag mig ut i alla fall, då jag kände att både jag och Zanta behövde röra på oss. Olle hängde med och vi körde en sväng runt Skofteby. Han körde faktiskt Zanta själv hela vägen, med lite vägledning från mig, vilket var bra gjort tycker jag! Zanta är en väldigt stadig och snäll körhäst, så det var inga problem alls. 
 
Snodde två bilder från Olles instagram.
 

"we read to know that we're not alone"

/ Böcker
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Beställde idag de sista böckerna (av de som kommit ut åtminstone) ur The Mortal Instruments-serien, samt första boken av The Infernal Devices, alla skrivna av Cassandra Clare. Har verkligen fastat i hennes böcker, de är väldigt bra skrivna. 

Häst och vagn till kyrkan

/ Lucifer
Gjorde iordning hästarna och körde en sväng förbi Hovbykyrkan denna väldigt varma söndag. Zanta framför vagnen och Lucifer på släp bakom. Båda hästarna var väldigt sammarbetsvilliga och pinnade på, även om vi mest höll oss i skritt. Mysig tur i övrigt!
 
Firade även min namnsdag lite smått, fick en kladdkaka av farmor!
Började läsa City of Glass någon gång i gårkväll, så den har jag fortsatt beta mig igenom idag. 
 
 

Körning x2

/ Lucifer
På förmiddagen var jag och mamma inne i stan och kollade ut tapeter, då vi ska tapetsera om i mitt rum. Därefter hälsade vi som sagt på morfar på Galliasen.
Såg senare dokumentären om Matilda, och jag hade definitivt tårar i ögonen. Otrolig männska!
 
Zanta fick komma ut och jobba på vallen på kvällen, vi varvade mellan lite lugnare programkörning och att springa järnet på raksträcka. Tycker att hon skötte sig fint, något seg dock. Vi skrittade av länge sedan, vilket var uppskattat.
 
Pappa var plöjde åt grannen och som den perfekta dottern jag är, gjorde jag iordning kaffe och körde ner dit med Lucifer. Luci var jätteduktig runt traktorn (den är ju inte liten precis), trots att den både brummade högt och det började bli mörkt ute. 
Körde på hacket och jag tycker att han går ganska bra på det, även om det är stunder då han inte vill lyssna. Eller, han är snarare mer seg på att reagera. Annars gick allt toppen!
 

Morfar ♥♥♥

/ Grejor
 
Mamma och jag var och hälsade på morfar på Galliasen idag. Det var ett tag sedan vi sågs sist och herre vad jag har saknat honom.

Satan (fri tolkning)

/ Lucifer
Har vart väldigt trött idag, slutade skolan sent.
Drog mig ut runt sex någon gång, med kameran i handen. Gjorde iordning Lucifer, som stod så snällt och verkade tycka det var väldigt skönt att bli ryktad. Placerade honom därefter på vägen utanför stallet och knäppte ett par bilder. Han hade dock inga planer på att stå stilla, utan ville hellre ner i dikeskanten och käka. 
I alla fall så skulle vi träna lite i paddocken därefter, och det gick skit, rent ut sagt. Han ville inte lyssna på mig och jag blir så frustrerad att jag inte riktigt vet vad jag ska göra. Till och från gick det väl någorlunda, men vi slutade ganska snart eftersom jag helt enkelt inte orkade med honom, eller mig själv heller för den delen. Jag vet att det är mitt fel att han inte lyssnar, men jag vet inte riktigt hur jag ska gå till väga i stunden.
 
Gjorde därefter samma sak med Zanta, fotade henne en stund på vägen (hon var något bättre på att stå stilla) och därefter tränade vi i paddocken. Då och då var även Zanta ganska ovillig, men vi kunde jobba oss tillbaka hela tiden. Jag tror det beror på att jag verkligen litar på henne och vet hur hon reagerar på olika signaler. Lucifer däremot vågar jag inte "testa" på samma sätt med, utan håller tillbaka och allting blir fel. Jag måste försöka släppa efter på allting, våga tillåta oss båda felsteg och tänka framåt istället.
 
 

Skogstur

/ Zantana
Var hemma runt ett-tiden och vid två någon gång bar det in till stan igen, då jag ville köpa en almanacka och mamma skulle uträtta ett par ärenden. 
Väl hemma sedan, ca två timmar senare, gjorde jag iordning Zanta och vi körde en sväng i skogen. Hon var något öm i hovarna på gruset, men jag tycker ändå att det är bättre nu. Väl inne i skogen blev hon riktigt pigg och pinnade på som bara den. På ängen blev det räsergalopp, och det var så jäkla härligt! 
De hade även fotbollsträning på Bronäsvallen där vi körde förbi och vi fick endel reaktioner, haha. 
 
Vi höll igång ganska bra hela turen, särskilt i skogen där vägarna är väldigt fina. Zanten var rejält svettig efteråt!
 
 

Tisdag

/ Lucifer
Efter att jag kommit hem, ätit och sett ett avsnitt av Suits tog jag ett par minuter och memorerade LB:1-programmet. 
Gjorde i ordning Zanta och värmde upp henne på vallen. Vi testade programmet i skritt, för att se så att det satt i mitt huvud, vilket det gjorde. Därefter fick hon trava och galoppera på en raksträcka för att springa av sig lite, då hon brukar bli väldigt pigg och övertaggad när vi kör på vallen. Vi körde programmet och jag tycker att hon var jätteduktig! Hade inga större förhoppningar, utan mest att klara hela programmet i rätt gångart, vilket inte var några som helst problem. Det är lite krångligt att göra t.ex. snävare svängar med vagnen då skaklarna tar emot, men hon är väldigt cool med det. 
Hon var rejält svettig efteråt, så hon har allt fått jobba idag!
 
Även Lucifer fick komma ut en sväng, vilket inte var planerat. Vi var ute och sprang sådär tre-fyra kilometer och jag tyckte han verkade lite trött. Men vi pinnade på i alla fall, ingenting märkvärdigt hände.
 
 

Schema

/ Grejor
Måndag: Kör Lucifer, Zanta får gå på släp.
ENGELSKA
 
Tisdag: Pluggar ett dressyrprogram som jag därefter kör med Zanta.
SPANSKA
 
Onsdag: Teater + utvecklingssamtal(?).
 
Torsdag: Går en promenad med Luci i skogen, kör Zanta förbi Bronäs om hon känns okej i hovarna.
 
Fredag: Tränar Zanta i paddocken och gör förmodligen något lätt med Luci. 
 
Skitpållen i förrgår.
 

change the course of history

/ Foto
 
 
 
 
 
 
"It's time to move out of the darkness
Use what you feel inside
Your faith alone will guide you
Feel the turning time

It's in your heart
It's in your soul
Don't be scared, keep believin'
I know you know deep inside that your time has come"