Pigga pållar

/ Lucifer
Runt elva var jag och pappa inne på Granngården (där de förövrigt hade besök av Billingebygdens Kattklubb, i och med att det är kattens dag idag). Jag fick med mig ett par benreflexer, tygelreflexer, ett reflexländtäcke och en saltsten hem. Har en känsla av att vi kommer synas nu till vintern i alla fall. 
 
Vi invigde ländtäcket, samt tygel(töm, i detta fall)reflexerna när vi senare red/körde ut. Olle red Zanta och jag körde Lucifer. Hästarna var riktigt pigga och ville verkligen springa. Lucifer var något jobbig, kickade och höll på då och då. Till och från struntade han i tygeltagen och gick emot bettet. Aja, utöver det skötte han sig helt okej., och det verkade gå bra även för Olle och Zanta. Vi höll ett rätt bra tempo hela turen, så hästarna var ordentligt svettiga efteråt. 

 

what's an adventurer to do, but rest these feet at home with you

/ Foto





 
 "I'd walk through hell for you
Let it burn right through my shoes
These soles are useless without you
Through hell for you
Let the torturing ensue
My soul is useless without you"

what if I don't float

/ Foto
 
"To show you how to swim, then they throw you in the deep end
I've been learning since, but it doesn't mean I float"

Hatar oansvariga djurmänniskor

/ Lucifer
Oj, så skönt med torsdag! Nu är iprincip alla veckans värsta dagar förbi (om vi bortser från fredag, då vi går i skolan till halv fyra) och jag kan ta det lugnt. 
Hästarna har blivit lite stående även detta vecka, då det som sagt varit mycket i skolan, jag har kommit hem sent, varit på teatern o.s.v. Men idag fick Lucifer komma ut i alla fall! Han verkade väldigt glad över att få komma in och bli ompysslad en stund, och ville hela tiden vara med överallt. Jag har honom alltid lös i stallgången när jag gör honom i ordning, och så fort jag vände ryggen till och skulle hämta något i sadelkammaren traskade han efter, haha. 
I alla fall, det stod tömkörning på schemat idag. Luci var lite på tårna, vilket jag tror berodde på blåsten. Annars var han ganska alert och framåt, utan att bli stark eller dragig. När vi skulle gå förbi ett par buskar där det satt fåglar stannade han och skyggade, men det var inte mer än att jag bara gick jämsides med honom så löste det sig. 
Senare, när vi hederligt knallade fram på grusvägen hör jag plötsligt hur det skäller och en stor grand danois-hund kommer i full fart mot oss. Den stannade, tack och lov, ca 10 meter i från oss och Lucifer reagerade inte mer än att han inte ville släppa hunden ur sikte. Den hade alltså sprungit från sitt hus och över en jäkla stubbåker för att skälla på oss. Jag såg att ägaren kom gående över fältet längre bort och efter ett par minuter sprang hunden tillbaka. 
Flertalet gånger när jag kört/promenerat/sprungit vid deras hus (det går en allmän "skogsväg" där) har hundarna kommit rusande emot mig. Och inte lyssnar de när ägarna ropar heller! Och nu sprang hunden över som sagt över en åker i full fart mot oss, och även om jag själv inte är rädd för hundar - tänk om Lucifer hade blivit rädd och kastat sig iväg? Det hade faktiskt kunnat sluta riktigt illa. Och när vi ändå är igång, jag tror inte ens det är lagligt att ha hundarna okopplade vid den här tiden på året? 
 
Så, utöver att jag fortfarande är upprörd, var det en ganska bra tur. Lucifer skötte sig jättefint trots allt, min lilla klippa. 


my brother under the sun

/ Foto
 
 
 
 "I had a dream - of the wide open prairie 
I had a dream - of the pale morning sky 
I had a dream - that we flew on golden wings 
And we were the same - just the same - you and I 
Follow your heart - little child of the west wind 
Follow the voice - that's calling you home 
Follow your dreams - but always, remember me 
I am your brother - under the sun"

Kör-och tömkörning

/ Lucifer
Gjorde iordning båda hästarna för en liten photoshot med mamma, vi knäppte bilderna och därefter selade jag på Lucifer. Vi tömkörde ca 4km och han var jätteduktig. Dock behöver jag hela tiden ha full koll på honom, annars går han gärna sicksack över vägen. Vi höll oss till skritt och det var faktiskt en himla mysig tur.

Därefter fick även Zanta komma ut, på en tur i skogen den här gången. Det var faktiskt ett tag sedan vi körde där nu. Hon var "på", och ville gärna öka hela tiden, särskilt när vi var i skogen. Men utöver det så var det inga problem, vi höll ett bra tempo och jag tycker ändå att hon lyssnade fint. 


gosisar

/ Kompisar

Körtur och bio

/ Serier/filmer
Kom hem runt klockan fyra och gav mig nästan direkt ut i stallet. Det blev en ganska snabb körtur med Zanten, och jag har inget speciellt att anmärka på. Hon var pigg och framåt!
 
Runt åtta var jag inne i stan igen och mötte upp med ett par kompisar, för att sedan knalla iväg till bion (The Hunger Games!). Det var himlans mycket folk där och nästan fullsatt, trots att den visats två gånger innan. Filmen var himlans bra i alla fall, mycket bättre än jag förväntat mig. 

 

Fiiiilm

/ Lucifer
Det har verkligen vart fullt upp hela veckan än så länge, drog på mig en förkylning i måndags och därefter fick jag nackspärr, i onsdags var det teater och vi har haft mycket både prov och läxor i skolan. Så hästarna har faktiskt fått stå en hel del, tråkigt nog. 
 
Kom hem tidigt från skolan idag i alla fall, och Zanta fick komma ut en sväng. Hon var ganska pigg, vilket inte är konstigt med tanke på att hon stått flera dagar nu. Var ute i runt 45minuter och vi höll ett bra tempo hela tiden. På den långa rakstäckan rejsade vi som bara den, så härligt! I helhet var det en bra tur, om än väldigt kall.
 
Därefter så blev det lite paddockträning med Lucifer. Jag hade inte alls någon inspiration, men vi körde lite "Följa John", tricktränade och bara busade. Filmade även lite.
 

Stockholm

/ Kompisar
 
 
 
 
 
 

the rhythm of the night, this is the rhythm of my life

/ Musik
 
 
 
 




 
Konserten var så jäkla episk, kan inte ens beskriva känslan. 

Produktiv

/ Lucifer
Jag har börjat städa iordning i sadelkammaren samt vid diskbänken i stallet, mockat vindskyddet och vart ute med båda hästarna. Följde alltså schemat helt och hållet idag, applåder!

Det blev alltså körning på vallen för Zantas del. Hon blir alltid så pigg när vi kör där så idag lade jag fokus på att hålla ett lugnt tempo. Fick hålla in henne nästan hela tiden för att hon inte skulle gå upp i trav. Vet faktiskt inte varför hon alltid är överpigg när vi kör just där? I alla fall så testade vi lb:1-programmet i skritt, vilket gick bra utöver faktumet att hon hela tiden ville öka. Vi gick därefter ut på grusvägen och hon fick springa av sig lite på den långa raksträckan innan vi fortsatte igen. Det gick lite bättre efter att hon fått springa, hon var inte riktigt lika pigg även om hon fortfarande var väldigt framåt. Körde lite tempoväxlingar, skrittade igenom programmet en gång till och sen skrittade vi av. 
 
Lucifer och jag tränade därefter i paddocken. Idag riktade vi in oss på longeringen, som vi inte hållt på med sen tidigare i somras. När vi har busat löst i paddocken tidigare har han alltid försökt undvika att springa höger varv, så jag tänkte att vi skulle träna lite på det. Sagt och gjort, han pinnade på jätteduktigt i båda varven. Dock tycker han att det är otroligt tråkigt, trots att jag verkligen försöker växla både gångarter, tempo och varv väldigt ofta. Steget behöver vi inte prata om heller, haha. I mellanåt körde vi lite "Följa John" och han var väldigt uppmärksam och lyhörd hela tiden. I helhet tycker jag att det var ett väldigt bra pass, och Luci skötte sig suveränt. 
 
Blöt Luci efter dagens pass.

Veckans schema

/ Grejor
 

A skeleton in the closet

/ Kompisar
 
Spelade in en musikvideo på Sockerbruket idag, vilket var ytterst intressant.