Hestapållen

/ Lucifer
Har legat och sovit ett par timmar nu, väldigt skönt. 
I alla fall var jag ute och gick med Lucifer tidigare idag. Vi gick om Härene kyrka nästan, på långa asfaltsvägen. Det var väldigt skönt väder, samt väldigt myggigt när vi gick i skogen. Men Lucifer var väldigt duktig och klagade inte. 
I helhet var det en väldigt mysig tur och allt gick bra. Utöver faktumet att jag sträckte benet precis innan vi skulle gå.
 
 
 

Dramatiskt

/ sKOLA


ÄR DET LAGLIGT ATT GIFTA SIG MED ANIMERADE KARAKTÄRER

/ Serier/filmer

Rise of The Guardians

/ Serier/filmer

Läser

/ Grejor


Hemska Gosan-bilder

/ Foto
LÅT MIG FÖRSVARA MIG MED ATT GOSAN ÄR EN HEMSK MODELL
 

Torsdag

/ Grejor


Skolarbete

/ Grejor
Direkt efter skolan åkte Clara och jag till biblioteket för att göra klart grupparbetet som ska redovisas imorgon. Men nehepp, då hade bibblan stängt just idag för att det var någon utbildning där. Vi satte oss i alla fall i fiket intill och fick faktiskt klart arbetet. Hann även göra klart en av mattesakerna som ska lämnas in. 
Sedan jag kom hem har jag bara hälsat på hästarna en snabbis, ätit chips och sett några avsnitt av Once Upon a Time. Pappa och jag var nyss på coop och handlade dessutom, tredje gången den här veckan (medräknat i söndags). Vi börjar nästan bli haj på vart allt finns där nu!
 

LAMMISAR (del två)

/ Foto

Solar

/ Grejor


Ska vi köra lite matte då

/ sKOLA
Alltså usch.
Slutade tidigt idag, halv tolv. Hade inte ätit något frukost så jag var något tjurigare än vanligt. I alla fall så såg jag något avsnitt av Once Upon a Time, käkade och nu har jag faktiskt gjort fem mattetester. Bara ett tjockt häfte och en provliknande sak kvar att göra. :))) Och låt oss inte glömma de spanska glosorna, eller alla slöjdutvärderingar!
 
FULIS

Sur (mer än vanligt)

/ Grejor
Skulle ha tagit ut alla stygnen idag, men nähepp, det hade inte läkt klart. Har alltså fortfarande fyra stygn kvar, samt en massa grejs som ska hålla ihop "såret". Sedan så har jag MASSA matte att göra. Usch, vill inte.
 
MEN VET NI VAD JAG INSÅG IGÅR NÄR JAG SÅG PÅ STAR TREK, HAN SOM SPELAR MICKEY I DOCTOR WHO VAR MED!! HAN SPELADE DEN DÄR KONSTIGA MANNEN SOM SPRÄNGDE DEN DÄR BYGGNADEN I BÖRJAN :))))
 

3D

/ Grejor

STAR TREK¡¡¡

/ Serier/filmer

Kom nyss hem efter att ha sett Star Trek med Clara och Jonna. Själva filmen var nog inte min favorit (även om den var otroligt bra), men skådespelarna KRJDNAVDNDNANSNDU¡¡¡ Så otroligt duktiga och underbara och bara fjfkkdkd

Medan vi väntade på att filmen skulle börja gick vi en sväng och tittade på kossor...


quote

/ Grejor

Planer

/ Grejor
  • Zanta: Hade tänkt försöka testa att rida henne lite, som omväxling. Vi får se hur det går med knäet. 
  • Lucifer får sig antagligen ett paddockpass, vi kanske övar lite tömkörning eller liknande. 
  • Vid kvart över åtta så åker jag in till stan med ett par kompisar och ser Star Trek(¡¡¡¡¡). 

LAMMISAR (del ett)

/ Foto

citat

/ Foto
"Även den längsta väg måste börja med ett första steg"
 

Star Trek

/ Serier/filmer


Galna kosjukan

/ Foto

mU

/ Grejor

Mer bä

/ Grejor


/ Grejor
Funderar på om jag ska promenixa upp till fåren, de har ju lamm nu och jag har inte varit där sedan i mars. 
LAMM VS. SERIER, KAN INTE BESTÄMMA MIG
 

Gosig promenad

/ Lucifer
Var ute och gick en promenad förbi Hovbykyrkan med Lucifer tidigare idag.
Det var härligt väder och vägarna är dessutom himla fina just nu. Pluttis var väldigt pigg och framåt! Det syntes på honom att han hade spring i benen, men jag kan fortfarande inte springa längre streckor. 
Mötte även Maj-Lis och vi pratade en stund. Annars hände det ingenting speciellt.
 

Ska vi sammanfatta skolveckan?

/ sKOLA
Ja, det tycker jag vi gör. 
Har haft tre prov, samt två inlämningar + redovisning den här veckan, men det har ändå vart relativt lugnt.
Musikprovet bestod av att vi skulle kunna alla gitarrens delar, samt skriva flera akord, vilket jag faktiskt fick 27/28 rätt. Har dock ingen aning om hur det gick att spela upp, får hoppas på att jag blir godkänd.
Svenskan var ett läsförståelsetest, förhoppningsvis når jag åtminstone c. :)))))))))))))))
Engelskaprovet tyckte jag var väldigt enkelt, vi hade fraser, ett par glosor samt do, does, did.
I so:n hade vi två inlämningar och en redovisning. Kan inte säga att jag är precis nöjd med varken eller, men jag lär överleva.
 

Dagens schema

/ Grejor
När jag väl kommer ut så hade jag tänkt att antingen köra en sväng med Zanta, eller gå en promenad med Lucifer. Dock lutar det åt promenaden, då jag känner att jag verkligen behöver röra på mig.
Vid nio så ska jag kolla på Grimm, eller så ser jag bara Spartacus som går därefter och innan dess så antar jag att jag kommer fortsätta kolla på Once Upon a Time. KUL LIV VAAAA
 

¡¡¡

/ Grejor


GOSISAR

/ Grejor
 

Hatar so

/ Grejor


remember

/ Grejor
 

gos

/ Grejor
OM NI TROR ATT JAG TÄNKER PLUGGA NU SÅ TROR NI FEL :)))))))
Ligger i stället i soffan med ett gosigt täcke och te. Har dock världens beslutsångest om jag ska se Sherlock, Once Upon A Time eller Grimm. Svårt beslut. 

TÄNKER BARA PLACERA EN SÖT CAS HÄR
 

Mysig promenad

/ Lucifer
Slutade skolan fem över tolv idag och därefter åkte vi hem till farmor och käkade med Gunnel och Tommy som är här i Lidköping nu. 
När jag kom till hagen såg Lucifer helt slutkörd ut, haha. Han låg på sidan och verkade sova ganska djupt. När han väl fick syn på mig "rätade" han upp sig (han låg dock fortfarande ned) och jag satt med honom där en stund, innan han fick nog och reste sig.
Själva promenaden var otroligt mysig, vi gick förbi fotbollsplanerna. Det var ganska bra väder dessutom, och det luktade njgenjfnjksaöönfsa gott (bortsett från när vi gick förbi grisgården). Lucifer var så duktig dessutom.
I början ville han absolut inte gå framåt, så jag fick lirka lite med honom. Men så fort han förstod att vi skulle till skogen så blev han piggelin! Det var väldigt mycket mygg i skogen, men han var inte jätteupprörd. Visst gjorde han några krumbukter, men det är förståeligt. 
 
Fluffis förra månaden. 

Promenix med pluttis

/ Lucifer
Var ute och promenerade en sväng med Lucifer tidigare idag!
Jag har knappt vart ute och rört på mig någonting sedan "olyckan", vilket jag har en väldig ångest över. Jag kan gå nästan helt bra nu, dock viker sig benet ibland så att jag håller på att ramla. :-)))) Men det gick väldigt bra att gå, även om benet blev ansträngt fort. Lucifer skötte sig super dessutom! 
Vi gick om Skofteby och hästarna går ju på bete där nu, så det tyckte han var väldigt spännande. Precis som förra gången blåste han upp sig och höll på, men han var samtidigt väldigt uppmärksam och lyssnade på mig. Duktiga killen.
 

Lucifer igår

/ Lucifer

Sherlock

/ Serier/filmer


Doctor Who classic

/ Serier/filmer
Har sett halva första avsnittet någonsin av Doctor Who och det är så otroligt dåligt, haha. Svartvitt och hemsk kvalité, gråter av skratt :'-)))))
 

The path of the horse

/ Serier/filmer
Såg precis dokumentären The path of the horse, så himlans fin! bara akslfsansfakjnfsanfav
 

THANK YOU

/ Grejor

Schemaaa

/ Grejor
Först och främst hade jag tänkt att dra mig ut. Därefter ska jag köra Zanten en sväng, samt rykta av Lucifer. Sedan väntar so-uppgifterna på mig och ikväll ska jag se Doctor Who-avsnittet.
 

Eurovision

/ Grejor
Tillbringade gårdagskvällen med ett tiotal kompisar. Vi åt pizza, var ute en sväng, käkade kakor, chips m.m. och såg på Eurovision. Träffade tre av mina lågstadiekompisar som jag inte sett sedan i höstas så det var var otroligt kul att se dem igen. I helhet hade vi väldigt roligt!
 
Väldigt filosofiskt, Alma.

Äntligen

/ Grejor


Hästen dog

/ Grejor

Ryktade som sagt hästarna igår...


sUPERNATURAL

/ Serier/filmer
 

KLAR MED UPPSATSEN!!

/ Grejor

SOL

/ Grejor

engelskaaaa

/ Grejor
 

Planer för idag

/ Grejor
Sitter och dricker te just nu, omnomnom.
Idag har jag i alla fall planerat att göra klart svenskauppsatsen (DET ÄR ETT MÅSTE FÖR DEN SKA VARA INNE IDAG!!), samt åtminstone rykta av Lucifer. Kan hända att jag tvingar ut mig själv på en promenad, beroende på hur knät känns.
 

Angående provet

/ Grejor
ÄNTLIGEN HELG!!!
Och angånde spanskaprovet idag...

Spanska

/ Grejor


Pållarna igår

/ Grejor
Jag var som sagt ute hos hästarna igår (två gånger till och med), det var väldigt härligt att se dem då jag inte hade vart ute på nästan två dygn. Vanligtvis brukar jag vara ute hos dem varje dag. 
Lucifer har äntligen börjat fälla dessutom! 

 

Plugg, plugg, nOPE

/ Grejor
Borde egentligen sitta och köra igenom no-provet igen, men nej. 
Var i skolan idag, hade bara tre rätt lugna lektioner. Slutade alltså halv tolv, väldigt skönt! Därefter har jag faktiskt PLUGGAT(!!!!!), samt sett senaste avsnittet av Hannibal. 
 
Imorgon står det ännu mer plugg på schemat, då jag har spanskaprov på fredag. Ganska säker på att betygen kommer sänkas i iprincip alla ämnen. :))))

Vill inte

/ Grejor
Jag skulle nog kunna gissa att hela den här veckan blir ett stort "VILL INTE". Klockan är över två och jag har inte fått någonting gjort. Steg inte upp förrän vid tio och då kunde jag knappt ta mig till toaletten. Tog då en tablett och tittade på två avsnitt av Hannibal. 
Så jag har mest suttit och tyckt synd om mig själv än så länge. Vill verkligen ut och hälsa på hästarna, så jag tror jag ska ta kryckorna och försöka skutta fram till hagen. 
 
 FLLLUUUUFFFFFIIIISSSS

Motivation

/ Grejor

Sur

/ Grejor
Japp, jag är sur (som vanligt skulle man kunna säga).
Jag är sur för att det gör ont, sur för att jag knappt kan gå, sur för att jag inte har tränat inför proven, sur för att jag inte har gjort någonting med hästarna. SUR FÖR ATT JAG INTE HAR GJORT NÅGONTING IDAG.
Jo, förresten, i ren uttråkning gjorde jag en ny header. Lyckades till och med sätta in den. 
Och så har jag sett på ett avsnitt av Hannibal. Störd serie, men jag gillar den så långt. 
 
Nu måste jag verkligen sätta igång med proven... MEN TROR NI INTE ATT VÄSKAN LIGGER PÅ NEDERVÅNINGEN SÅ JAG KOMMER BEHÖVA SLÄPA MIG NER FÖR TRAPPAN, ALLTSÅ GNIAGMMNAGLKÖMKGAS
 

this moment will just be another story someday

/ Zantana

Gårdagens träning

/ Zantana
Tränade ju en stund med Zanta i paddocken, innan "olyckan". Vi longerade lite, vilket gick bra. Hon lyssnade fint, även om hon verkade lite trött. Därefter körde vi lite "följa John", vilket hon tyckte var urtråkigt. Jag orkade inte hålla på med henne, utan vi tränade lite med däcket istället. Det var inga större problem, hon kunde stå i det och så. Dock ville hon inte gå i själv, utan jag fick hjälpa henne.
 
Därefter gick vi ut och promenerade. Vi sprang även en del och hon var lite seg. Tror det berodde lite på att det var så grusigt på vägen också, för när vi kom ut på gräsvägen blev hon piggare. Och ja, därefter någon gång snubblade jag och skar upp knät. 
 

Ingen skola (och inget internet)

/ Grejor

Har så sjukt ont i knäet (kunde knappt gå förut, haha), så det kändes inte särskilt lockande att dessutom hoppa i alla skolans trappor idag...
Missar massa viktiga lektioner vilket jag faktiskt är upprörd över, men jag får se till att verkligen plugga hemma nu (önska mig lycka till). Vi har även strömavbrott och inget internet, så jag kan varken koka te, rosta mackor eller se på Doctor Who.


Bravo Alma

/ Grejor

Åter igen slängdes schemat i väggen. Tränade dock lite med Zanten i paddocken (ska skriva mer om det sen när jag har datorn) och därefter gick vi ut på en promenad. Vi sprang på en gräsväg, och så var det en sten eller någonting som stack upp och tror du inte att jag lyckas snubbla på den?! Jag ramlar såklart och slår då i båda knäna i andra stenar som låg på vägen. Det gjorde väldigt ont till en början, men jag fortsatte ändå att gå. Det var inte förrän flera minuter efteråt som jag kände att det var kladdigt vid knät och tittade efter. Det var ett djupt sår och det blödde en del, så jag ringde och informerade pappa. Jag knallade hem i vilket fall, inte för att det gjorde ont utan för att det såg ganska äckligt ut. Pappa mötte oss på vägen, jag visade honom såret och han tvingade mig till sjukhuset.
Väl där började de tvätta m.m., därefter fick jag bedövningssprutor (vilket gjorde ondast av allt) innan de sydde. Tror det blev åtta stygn eller någonting, haha.
Nu är jag ganska yr efter alla tabletter, men annars mår jag bra. Knäet är fortfarande bedövat.


F-Ö-L-J S-C-H-E-M-A-T

/ Grejor
  • Springtur/promenad med Zanta i skogen, då det inte blev av igår.
  • Antingen gå en promenad med Lucifer, eller så får han vila. 
  • PROV!!!!!!! SVENSKA, SPANSKA, NO!!! SKRIV ÄVEN KLART SLÖJD-SAKEN

Zantabalanta

/ Grejor
Hittade min älskade western-hatt och bestämde mig för att gå en sväng med Zanta. Vi lekte lite cowboys på vallen, jag menar, vem vill inte vara cowboy? Kan riktigt se framför mig hur Zanta och jag rider runt och fångar bovar med lasso. 
I alla fall, vi promenerade till farmor när vi lekt klart och där fick hon gå och beta lös på gräsmattan medan jag solade, samt åt varma mackor och drack te. Vi var där i över en timme, riktigt mysigt. 
 
Älskar Zanta så otroligt mycket, bara gjdlgjmadlgajkld. Har inga ord.

Paddockträning

/ Lucifer
Okej, vad har vi hittat på idag?
Med Lucifer blev det som sagt paddockträning. Han börjar förstå longeringen väldigt bra nu! Vi har fortfarande myyycket att jobba på, men det går framåt. Han anser sig nämligen kunna allting efter fem minuters träning. 
Vi hälsade även på herr bildäck och det var lite läskigt. Trixade lite som avslutning, det tycker han är kul.
 

Hoppla

/ Grejor

ARTHUR OCH SUSAN

/ Serier/filmer

HOWDY

/ Zantana

"Går det bra att följa schemat?"

/ Grejor

Definitivt.


Schema

/ Grejor
Schema för idag:
  • Springtur/promenad med Zanten i skogen. 
  • Paddockträning med L. Träna på longering, m.m.
  • FÖR ALLT I VÄRLDEN, GÖR DEN DÄR FÖRBANNANDE SVENSKAUPPSATSEN SÅ ATT DU BLIR KLAR, SAMT TRÄNA INFÖR NO-PROVET DÅ DU ÄR HELT VÄRDELÖS INOM NO!!!!! OCH GLÖM INTE SPANSKAN!!!!! (HOPPAS VERKLIGEN DU PACKADE NER SPANSKAMAPPEN)
  • Får du nu tid över så kan du tvätta borstar, mocka hagarna, städa ditt rum och vika och lägga in all tvätt som ligger över allt. 
  • Därefter så kan du alltid se på Doctor Who eller läsa. OCH JUSTE, SE KLART PÅ TVD-AVSNITTET!!

Så, SNÄLLA SE TILL ATT FÅ NÅGONTING GJORT...

kladdkaka

/ Grejor

Dagens körtur

/ Lucifer
Körde en sväng runt Skofteby idag, med Lucifer på släp. Hästarna var ganska loja, men det är ju föreståeligt då det var varmt och de fortfarande fäller (de sover dessutom ute nu, haha).
Pållarna på Skofteby har släppts på sommarbete nu, och Lucifer blev väldigt upphetsad av dem. Han blåste upp sig och höll på, lillen. Men när vi väl kommit ifrån dem så lugnade han sig ganska snabbt. Utöver det så var det ingen märkvärdig tur.
 

Iron Man 3

/ Serier/filmer
Var på bio med Mys tidigare, Iron Man 3. Helt underbar film, älskar (älskar) den. Underbara karaktärer, skådespelare, effekter, ALLT. OCH I FALL ATT NÅGON MISSAT DET FYLLER JAG ÅR PÅ SAMMA DAG SOM ROBERT!!! :-):-):-):-) 
 

Gårdagen

/ Lucifer
Igår var jag ute på långpromenad med Lucifer. Han var ganska motvillig till att börja med, vägen var lite grusig (han är fortfarande ömfotad) och det regnande lite. Men när vi väl kommit upp på vägen mot skogen och det slutat regna så blev han positiv. Det var verkligen supermysigt i skogen, solen sken, det var varmt och allt kändes bara bra. 
Vi gick upp längs fotbollsplanerna och därefter ut på asfaltsvägen, där han aldrig gått förut. Det var inga som helst problem att gå över bron, trots att vattnet lät ganska högt där under. 
När vi kommit upp till husen som ligger längs vägen kom en man fram till oss och pratade lite. Han komplimerade Lucifer och tyckte att han var väldigt fin. Han ville även visa Lucifer för sin fru så vi hängde med upp på gårdsplanen, haha. 
Därefter så hände ingenting speciellt, vi knallade på hemåt och det spöregnade till och från. 
 

Hemska bilder från de senaste dagarna

/ Grejor
 

HEJ ALMA

/ Grejor
Jag har skapat den här bloggen mest för mig själv, för att helt kunna skriva och komma ihåg vad som händer. Så egentligen behöver jag inte presentera mig, jag har nog relativt bra koll på vem jag är för tillfället.
 
Zanta och Lucifer.