Paddockpass med duktig häst

/ Lucifer
 Pappa har ÄNTLIGEN harvat i paddocken så att det går att vistas där! Lucifer och jag var ju självklart tvungna att inviga den, så det gjorde vi.
Började med att köra lite "Följa John" och han var uppmärksam och lyssnade. Vi testade även att buga och jag tror aldrig jag har sett en häst gå ner i buga så lätt! Han var superduktig, med andra ord.  
Sedan fick han springa på egen hand i paddocken, och oj så glad han blev! Sparkade backut och satte fart ordentligt, varv efter varv. När jag märkte att han blev trött satte jag mig på huk och han saktade genast av och kom travandes mot mig. 
Jag har även ridit Lucifer en stund idag. Satt upp utan utrustning och tänkte väl mest se hur han reagerade, och det var inga problem! Han fick till en början gå som han ville, men när jag sedan försökte styra med vikten lyssnade inte ett dugg. Det beror dock troligtvis på att han inte förstod vad jag menade, så det är förståeligt. Tog då ett grimskaft och knöt ihop det till en provisorisk halsring, och försökte få honom att förstå vad jag ville med hjälp av den. Han lyssnade till viss del när jag svängde med halsringen och det är inte buhu. Bara vi fortsätter träna så kommer det funka super sen. 
Måste säga att han var jätteduktig som verkligen försökte göra rätt för sig hela tiden! 
 
Fina killen. 
 

Långpromenad

/ Zantana
Det blev till att gå en långpromenad med Zanta idag, i brist på motivation. Vi var ute i säkert över två timmar och det var riktigt skönt att komma ut och röra lite på oss, tyckte både jag och hästen. Vädret var väl sisådär, stundvis regnade och ibland sken solen som bara den, men överlag var det en mysig tur. 
 
 

Torsdag och fredag

/ Lucifer
Gårdagen spenderade jag genom att sova ut ordentligt, därefter duscha och städa upp redigt på mitt rum. Begav mig sedan till stan för att möta upp med kompisgänget! Vi såg The Fault In Our Stars och den var minst lika hemsk (hemsk på ett bra sätt dock) som första gången jag såg den. 

Kom ut ganska sent idag och gav mig ut på en körtur med Luci. Vi körde om Härene och sedan längs asfaltsvägen, till min nyfunna väg. Lucifer hade återgått till sitt glada jag och var underbar att köra och pyssla om. 
Mockade därefter i hagen fram till att jag fick världens skyfall, med blixtar och dunder, över mig. Till och med hästarna, som inte brukar bry sig särskilt mycket, gick in i vindskyddet när det regnade som mest. 


Tisdag och onsdag

/ Lucifer
Johanna åkte hem igår, vilket var väldigt tråkigt. Jag tog i alla fall en körtur förbi Skofteby med Zanta, och hon var pigg och glad! Hon var dock lite öm om hovarna på gruset, men utöver det var det en oproblematisk körtur.
 
Idag har Lucifer fått komma ut en sväng med vagnen. Han hade dock ingen framåtbjudning alls och var så hemskt seg! Inte alls likt honom, som brukar vara pigg och glad jämt. Han visade inga tecken på hälta, ömhet eller liknande dock, så vi får hoppas att det var en engångsgrej. Han blev piggare mot slutet som tur är, så kanske hade han bara en dålig dag. 
 
 

Stan, pizza och körtur

/ Kompisar
Rubriken sammanfattar dagen ganska bra, men jag tänker ändå berätta mer detaljerat. 
Johanna, jag och Olle åkte in till stan tidigt på eftermiddagen och jag lånade ett par böcker på biblioteket innan vi gick vidare till Akademibokhandeln, där jag dessvärre inte hittade något särskilt intressant. Vi var även inne på H&M där vi träffade Lovisa och Maja, som vi sedan gjorde sällskap med en stund. 

Vi kollade sedan på Breaking Bad och gjorde den godaste pizzan någonsin, innan vi gav oss ut för att köra Zanta en sväng.
 

 

brothers in more than name

/ Kryptonit Mo




And back when we were kids
We swore we knew the future
And our words would take us half way 'round the world


The Fault In Our Stars

/ Kompisar
Mitt hjärta har brustit på nytt- vi såg The Fault In Our Stars på bio idag. Det var sisådär ett år sedan jag läste boken och jag har fortfarande inte kommit över den, och filmen gjorde inte saken bättre. Vi grät floder alla tre. 
 
 

Efterlängtat besök

/ Kompisar
Var och hämtade Johanna i Skövde vid fyratiden och sedan bar det av till Lidköpings resecentrum för att plocka upp Elsa också! Senare på kvällen gick vi en promenad och fotade lite med hästarna. 
 
Fina Elsa och Zanta.
 

bränn vår stad med elden inom dig

/ Kompisar




 
Slå mig hårt i ansiktet så får jag känna att jag lever
Skjut mig här och nu för nu kan jag dö
Du får göra vad du vill

Kör/ridning

/ Lucifer
Mina var här idag, så det blev en rid-och körtur med hästarna. Lucifer fick gå som körhäst och Zanta fick stå för ridningen. Dock körde Mina en hel del, så det blev inte så värst mycket ridning. Men Zanta klagade inte, utan verkade snarare uppskatta det. 
Det var en ganska lugn tur i övrigt och hästarna var så duktiga så. 
 
 

Ytterligare en avramling

/ Lucifer
Det blev en tur förbi Bronäs idag, jag i vagnen bakom Zanta och Olle på Lucifer. Vi tog det ganska lugnt eftersom Olle fortfarande är rädd att ramla av Luci. Det blev dock en hel del trav.
När vi hade ca 1km kvar hem så låtsades Lucifer bli rädd för något och kastade sig tvärt åt sidan, så Olle for fram på halsen. Därav gjorde Luci en rad bockningar och Olle ramlade av och slog i huvudet. Han ville inte sitta upp igen (vilket jag kan förstå), så vi bytte. Jag red alltså sista kilometern hem, testade till och med att trava. Tack och lov verkade han ha fått nog av krumbukter och skötte sig fint resten av vägen. 
Zanta var en ängel hela turen och var jätteduktig även när Olle körde. Tur att hon väger upp för Luci's beteende ibland, haha. 
 
 

Pigg ponny

/ Lucifer
Idag blev det körning på vallen för Zantas del. Det var ett bra tag sedan vi körde och tränade där sist och hon verkade tycka det var kul, för hon taggade till ordentligt. När vi värmt upp skrittade vi LB:1-programmet och det var knappt så jag kunde hålla henne, då hon hela tiden ville öka. Började sedan fokusera på övergångar, att hon skulle vara känslig och lyssna på röstkommandon. Det gick väl sådär, Zanta ville bara springa! Det gick bättre efter ett tag, men jag bestämde mig för att låta henne springa av sig på vägen. Vi tog alltså någon kilometer galopp/trav och sedan gav vi oss på programmet igen, den här gången i dess rätta gångarter. Hon var fortfarande väldigt pigg, men enklare att hålla. Galoppvolterna var jobbiga för henne, dels för att hon inte riktigt är tillräckligt stark för att galoppera på annat än rakt spår och för att vagnens skaklar är i vägen. Vi får träna på detta i framtiden! Vi jobbade återigen lite med övergångar och den här gången gick det bättre. 
Vi skrittade av på vägen sedan.
 
Senare på kvällen gick jag en promenad med båda hästarna och det var så mysigt! Vädret var fint och hästarna var så duktiga.
 


Långtur

/ Lucifer
Det har varit en lugn dag idag. Zanta och jag tog en lång körtur förbi Bronäs, hon var pigg och alert! Dessvärre var skogen fylld av ettriga flygfän, och Zanta blev aningen irriterad, vilket inte är undra på. Men så fort vi undkom dem så återgick hon till att vara framåt! Det blev mycket trav och en del galopp, och Zanta verkade tycka det var skönt att få sträcka ut. 
 
Lillebrorsan hade en kompis hos sig och precis när jag skulle ge mig av med Zanta så frågade de om de fick rida. Jag körde iväg och de gjorde iordning Lucifer, och om jag förstod dem rätt så hade han kastat av kompisen, haha. Alla klarade sig utan skador i alla fall. 
 
 

Harvning och promenad

/ Lucifer
Harvade paddocken med Zanta idag, men det tjänade inte mycket till eftersom det var nästan för torrt i gruset och ogräset hade slagit rot ordentligt. Pappa kommer få harva med traktorn sedan istället. Men det var bra träning i alla fall, Zanta fick jobba på! 
 
Senare på kvällen gick jag en promenad med båda hästarna. När vi gjorde det senast slutade det i kaos, men idag gick det hur bra som helst! Hästarna var lugna och vi traskade fridfullt sida vid sida i det fina vädret. 
 
Lagom charmig bild...

Skolavslutning och körning

/ Lucifer
Det har varit en relativt mysig dag idag.
Var på plats hos Clara runt 08.40 och strax därpå kom även Mys. Vi håller fortfarande fast vid traditionen att mötas innan sommaravslutningen! Vi tog lite bilder och sånt, innan vi fick skynda oss för att hinna i tid till skolan. Hade ju suttit fint med ogiltig frånvaro sista dagen.
Själva avslutningen var väl mysig i sig, tack och lov inte lika långdragen som den brukar vara!
 
Väl hemma begav jag mig ut med Luci efter att ha legat och degat i ett par timmar. Det blev en körtur och han kändes allt annat än medgörlig. Han ville inte alls lyssna på tygeltagen och var aningen uppstressad. Skyller dock det på den hemska blåsten.
Zanta fick komma ut direkt efter jag var klar med lillkillen, även hon på en körtur. Med min sprängande huvudvärk och yrsel var det tacksamt att få köra en mestadels oproblematiskt häst. Zanta kändes något öm i hovarna, men utöver det så gick allt toppen.
 
Nu ska jag fortsätta ta vara på första sommarlovsdagen genom att kolla på film.
 
 
 

Vad är det med mig och avramlingar?

/ Lucifer
Det har varit nästan olidligt varmt idag, men jag klarade inte av att sitta still utan bestämde mig för att träna med Luci i paddocken. Vi började med longeringen och han kändes sååå seg. Troligtvis berodde det på värmen och hans brist på motivation att springa på volten, så vi satte igång med tömkörningen ganska snart. Det bettlösa tränset är ett litet hinder just i det fallet, eftersom han inte riktigt reagerar. Man måste ta ganska mycket i tömmen och börja svänga långt innan om man t.ex. ska göra serpentiner. 
När jag ansåg oss färdiga med tömkörningen så tog jag av selen och kopplade på tyglarna på tränset. Jag har ridit djävulen idag! Jag vet att jag är för lång och förmodligen även för tung, men kortare stunder tar han inte skada av. Hade jag känt att han inte klarade att bära mig så skulle jag hoppat av direkt, men jag tyckte faktiskt att han kändes väldigt stabil. 
Han tyckte det var konstigt till en början, vilket jag kan förstå då han varken brukar bli riden barbacka eller ha så mycket tyngd på ryggen. Men snart skrittade han på som ingenting! När jag sedan ville testa att trava en kort bit började han protestera. Varje gång jag diskret försökte öka så gjorde han ett bocksprång och körde ner huvudet. Jag åkte av, dock inte mer än en gång, haha. Tillslut kunde vi trava en långsida utan problem och då fick han massa beröm och jag hoppade av. 
Därefter busade vi en massa och Luci var fortfarande full av energi. Han galopperade runt som bara den och verkade nästan outtröttlig. Som avslut gick vi en promenad på vägen så att han skulle få andas ut och slappna av.