Värme

/ Zantana
Har visst missat att skriva ett par dagar, men det har inte hänt något speciellt så jag hoppar det.
 
Efter att jag gått ut och gett hästarna mat i morse, satte jag mig i solstolen och läste. Perfekt väder för det. Åt därefter frukost och sedan fick Zanta komma ut en sväng i skogen. Vi tog det ganska lugnt eftersom vi var på gränsen till överhettade. I skogen var det däremot lite smalare, så vi kunde sätta lite fart!
 
Nu ikväll har jag varit och ridit! Red Maedi, och tillsammans med Ella och Cappi tog vi en tur i skogen. Vi hoppade även ett par små naturhinder, och förhoppningsvis såg det inte allt för katastrofalt ut. Jag bjöd även på en ofrivillig avramling, haha. Skulle hoppa ett dike och Maedi vägrade till en början, men sedan tog hon världens skutt helt plötsligt och jag kunde inte hålla mig kvar. Fick inte en skråma, utan fann det hela ganska komiskt. Nu är ju årets första avramling gjord! Men utöver detta lilla missöde, så gick turen väldigt bra.
 
 
Muppar, haha.

LoTR och solnedgångstur

/ Lucifer
Har haft huvudvärk och känt mig illamående större delen av dagen, så jag har tagit det lugnt idag. Satt ute i värmen och läste ett tag, kollade på The Lord of The Rings: The Two Towers som gick på tvn, åt marängsviss som mormor gjort, o.s.v. 

Framåt kvällen gjorde brorsan och jag iordning hästarna i alla fall, och så gav vi oss ut på en tur i solnedgången. I och med att detta var första gången Lucifer reds en längre sträcka (förutom i paddocken), så tog vi det lugnt. Olle gick även med honom ibland, då han som sagt inte är riktigt van vid att bli riden så länge. Även Zanta blev riden en bit, men hon var mer intresserad av gräset i dikeskanten. 
I helhet var det en himla mysig tur, båda hästarna var pigga och glada. 


Alma har skaffat en kompis

/ Lucifer
Var återigen uppe tidigt för att åka och rida. Den här gången fick jag rida Majvi (Majvie, Maivie?), ett haflingersto. Det var lite mer fart i henne än i Wilma, och hon tog gärna eget initiativ och ville inte alltid lyssna när vi skulle sakta ned och öka, etc. Annars var hon jättemysig!

Min nyfunna vän Ella, som var med ute och red, kom senare hem till mig och vi körde körde Lucifer. Det här var bara andra gången han dragit två personer i vagnen, men han var jätteduktig. Lite tungt tyckte han allt att det var, men vi tog det ganska lugnt så det var inga problem. 
Det var dessutom kul att få lite trevligt sällskap, och att vi bor med sisådär 10 minuters cykelavstånd gör ju inte saken värre! 
 
 
Ella och jag, ofantligt attraktiva.                                    Ella och Luci.

Bio

/ Serier/filmer
Det var världens oväder här igår, ömsom blåste storm, ömsom regnade. Jag tog då tillfället i akt och spenderade min dag genom att kolla på Game Of Thrones, samt läsa. 
Senare på kvällen mötte jag upp med två kompisar för att gå på bio - THE AMAZING SPIDER-MAN 2!!! Har väntat i två år på den här filmen, och jag kan säga att den var värd väntan (dock hade det inte gjort något om den släppts ett år eller två tidigare). En 10/10! 


Mys

/ Serier/filmer
 

Fortsätt simma (trava)

/ Lucifer
Efter att jag själv varit och ridit stod Lucifer på tur. Övertalade Olle att rida honom en stund i paddocken, för det var bra tag sedan sist blev riden. 
Vi gjorde ingenting avancerat, bara lite ridvägar, halter, gå över en bom o.s.v. Sedan testade vi även traven! Luci var inte alls pigg på att trava, utan ville bara sakta ned. Olle fick kämpa lite med att hålla igång honom, och tillslut kunde han faktiskt hålla traven i båda varven. Avslutade då och så skrittade vi av ute på vägen.

 

Uppe på hästryggen igen

/ Ridning
Det var över ett år sedan jag red ordentligt sist, kan ni förstå vilken ridabstinens jag haft? Igår hade i alla fall pappa pratat med sin kompis, som har travhästar samt ett inackorderingsstall, och det blev bestämt att jag skulle få komma och rida. 
 
Blev väckt vid halv åtta idag (vilket jag inte var särskilt glad över), då pappa praktiskt taget drog mig upp ur sängen. 
Vid tio var vi på plats i stallet och jag blev visad runt lite snabbt innan vi gick och hämtade hästarna. Blev tilldelad underbara Wilma, och trots att jag inte ridit på evigheter hittade jag knapparna ganska fort och det såg förhoppningsvis inte alltför hemskt ut. Wilma var ofantligt snäll och brydde sig inte alls om att jag var lite rostig i min ridning. Kan säga att det kändes i benen när vi travade en lång sträcka! 
I helhet var det en jättemysig tur och jag är både glad och tacksam över att ha fått stilla min ridabstinens, haha. 

Sockersöta Wilma.
 

Se upp för traktorn

/ Lucifer
Var ute vid elva och körde Zanten idag. Drog två osäkra kort ur högen; det bettlösa tränset och så körde vi dessutom på vägen traktorerna går på som attan nu. 
Det var väldigt länge sedan jag körde Zanta bettlöst, och minns jag inte fel har vi bara gjort det ett par få gånger dessutom. Så jag var alltså lite orolig för att hon skulle dra iväg eller liknande, men vi klarade oss hem helskinnade. 
Hon skötte sig som en ängel större delen av turen, lyssnade fint på röstkommandon och jag behövde inte heller ta alls mycket i tömmen. Det var bara när vi kom till uppförsbacken som hon satte av i all världens galopp och blev helt ostoppbar (vilket brukar vara detsamma även med bett), men hon lugnade sig så snart vi var bortanför backen. 

Luci verkade trött idag, han låg t.o.m. ned i hagen när jag skulle hämta honom. Därför gick vi en lugn promenad i skogen, vilket han verkade uppskatta. 

 

watch me fall

/ Foto
 






 
"You are the earth that I will stand upon
You are the words that I will sing"

Fotografering och körning

/ Lucifer
Har äntligen knäppt lite nya bilder! Brorsan fick agera som både bakom och framför kameran och jag skulle inte påstå att han var överlycklig.

Passade på att köra Lucifer när Olle fotade, men lillkillen var inte alls nöjd med att behöva snirkla runt på vallen! Han ville inte alls lyssna på mig till en början, men det släppte lite eftersom, även om han ökade steget varje gång vi var riktade hemåt, haha. 
Vi höll inte på särskilt länge, 20min kanske.
 
Därefter stod Zanta på tur, och det blev till att vi körde i skogen. I början kändes hon väldigt hispig och letade hela tiden anledningar till att skygga och hålla på, men när vi väl kom ut på gräsvägen som leder till skogen gick det helt plötsligt mycket bättre. Vi höll ett ganska bra tempo hela vägen och Zanta var rejält svettig när vi kom hem. Hon jobbade på jättebra idag. 

Måttligt roade modeller...
 

Lever fortfarande

/ Lucifer
Det var ett bra tag sedan jag skrev någon här sist och jag är förundrad över att det är ett par få människor som fortfarande klickar in här? 
Hade i alla fall tänkt att börja blogga lite smått igen, men vi får väl se hur länge det håller i sig.

I alla fall, igår var jag och Lucifer ute på en promenad i regnet. Av någon anledning var han på superbra humör, himlans positiv och glad! Det var inget jag tackade nej till, så vi tog en lite extra lång tur, trots vädret. Lillkillen var jätteduktig.

Idag har det nästan vart ännu värre klimat, riktigt blåsväder. Vi tog en tur i skogen i alla fall och jag hade förväntat mig att få sitta bakom ett ånglok idag, men icke då! Han var så snäll och duktig så, lyssnade fint på mina hjälper och var uppmärksam.
Det var bara en gång då vi gick på en lite mindre, lerig stig i skogen, som han tog saken i egna händer och tog långa omvägar kring geggan och ansåg att jag hade inte hade något att säga till om. Att kladda ner hovarna är ju äckligt! 
Han var dessutom väldigt pigg på hemvägen och ville gärna dra iväg, men annars var det en väldigt oproblematisk tur!