Grabbarna Grus

/ Lucifer
Det var två pigga pållar som fick komma ut idag. Jag körde Luci medan Olle red Zanta. Det var en oproblematisk och rask tur, hästarna skötte sig toppen. 

Väl hemma sedan bestämde jag mig för att slänga upp Olle på Lucifer. Vi tog av selen och bytte tömmarna mot tyglar och därefter fick Olle gå med Luci för hand i paddocken en stund. De fick sedan mysa ett par minuter innan Olle fick börja hänga lite lätt över honom. Luci brydde sig inte ett dugg och Olle fick successivt lägga mer och mer tygd på honom, innan han satt upp helt. Återigen var Lucifer helt cool och verkade knappt lägga märke till sin ryttare. Olle satt bara någon minut innan han sedan hoppade av och skrittade av honom.
Är så jäkla stolt över Luci, han är så lugn och går med på allt. Duktiga killen!


Körtur som hade kunnat sluta illa

/ Zantana
Idag var Zanta och jag med om något ganska skrämmande. 
Det var fortfarande relativt ljust när jag hade gjort iordning henne, så jag bestämde mig för att vi skulle ta en lite längre tur än vanligt. Allt gick super, Zanta var pigg och framåt. Men när vi sedan travade i ett högre tempo, fick Zanta för sig att hon såg något osynligt monster och tvärstannade. Jag var inte beredd på detta, utan kastades framför vagnen. Zanta blev såklart rädd av mitt fall så hon störtar ut i åkern. Tack och lov var jag snabbtänkt och höll mig fast i ena skakeln då jag inte ville mosas under vagnen. På något sätt fick jag grepp om tömmarna, men det var inte före jag släpats genom åkerns lervälling ett tjugotal meter. Allt gick väldigt fort, inom loppet av ett par få minuter, men när jag krampaktigt höll mig fast under vagnen kändes det som en evighet. Jag var ganska skakig efteråt, men jag bet ihop och försökte få kontroll över situationen. 
När jag väl fått stopp på Zanta hade jag tappat både ena stöveln, raggsockan, mitt hårband och mobilen. Jag parkerade Zanta på vägen (det kör inga bilar där) och hon stod snällt still medan jag letade upp mina saker. Kollade igenom henne så att hon var okej, vilket hon turligt nog var. 
Därefter tog vi det ganska lugnt resten av vägen hem, jag tror att både jag och Zanta var något chockade över händelsen.

Jag är inte på något sätt arg på Zanta, jag vet hur hon är och jag borde ha varit mer uppmärksam. Är mest lättad över att ingen av oss blev skadad. 


Hälsat på Krypet

/ Kryptonit Mo
Var och hälsade på älskade lilla Krypet idag! Har inte sett honom sedan i mars, så det var hög tid nu. Tog tillfället i akt och skrittade honom lite, och det är lite kul att han fortfarande håller på med sådana småhyss som han gjorde förut. Han har inte förändrats alls, haha. 
Men det är så skönt att han har hamnat hos en så bra familj, han har det toppen där. 


Världens bästa Kryp

/ Kryptonit Mo
 

Nyår

/ Kompisar